GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Ocak 2017 Pazar 08:56

Purçu'dan 'milyonluk fatura krizi' mesajları: İki maaş sınırlaması... 

CHP’li Katip Üye Türkmen’e 1 milyon 200 bin liralık haberleşme faturası gelmesinin ardından konuşan CHP’li diğer bir Katip Üye, İzmir Milletvekili Purçu, “Bana onda biri kadar geldi” dedi. Purçu toplantıda vekillere uygulanan iki maaş sınırlamasının kendileri için de geçerli sayılacağını belirtti.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Divan Katip Üyesi Elif Doğan Türkmen’in haberleşme giderleri tartışmalara yol açtı.  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Türkmen 1 milyon 200 bin liralık fatura sonrasında ‘Şok oldum’ derken CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da duruma tepki gösterdiği öğrenildi.


Gelişmelerin ardından gözler CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Özcan Purçu’ya çevrildi. Egedesonsöz’e konuşan Purçu, “Gelen 14 aylık bir faturadır. 6 tane çalışanımız var. Ofisin tüm haberleşme gideri, internet, telefon, faks, mektup hepsi dahil... Sadece telefon faturası değil. Mesajlar da çok tutuyor” dedi.


MİLLETVEKİLLERİNE EMSAL OLACAK!
Purçu, bir dahaki divan toplantısında milletvekillerine uygulanan iki maaş sınırlamasının divan üyelerini için de onaylanacağını belirtti. Purçu, “Divanın harcamaları sınırsız. Bizim haberimiz yok. Divan toplantısında söylediler. ‘Bunu sınırlandıralım.  1 milyonu geçen arkadaşımız var’ dediler. ‘Öyle şey mi olur?’ dedik. Oy birliğiyle karar verdik. İlk divan toplantısında milletvekillerinin iki maaş sınırlaması divan üyeleri için de geçerli olacak” diye konuştu.   


BANA ONDA BİRİ KADAR FATURA GELDİ!
Kendisine gelen fatura hakkında da bilgi veren Purçu, giderin Türkmen’in miktarının çok altında olduğunu söyledi ve “Görev sürem 2 seneye yakın olacak bana da onda biri kadar bir fatura geldi. 2 vekil maaşını 30 bin kadar geçtim. Davet için mektup gönderiyorlar biz de karşı cevap yazıyoruz. Ondan oluyor. Biz ona dikkat ediyoruz” ifadelerini kullandı.